torsdag den 24. februar 2011

Ji får 5 stjerner på Palles Gavebod!

Veninder for altid 1 - Ji - har fået 5 stjerner på bibliotekernes nye onlinested Palles Gavebod!

Der står blandt andet, at Ji er en skøn pige, og at det er godt, at bogen ikke kun handler om typiske pigeting, men også lidt mere alvorlige emner. Desuden står der:

"Der er ikke noget dårligt at sige. Jeg glæder mig bare til at læse den næste bog i serien om Jose."

Fem stjerner - det blev jeg glad for :-)

Læs hele anmeldelsen her.

torsdag den 17. februar 2011

BOGTIP - 3 science fiction-bøger der skal læses!

Det kan godt være, at du ikke normalt læser science fiction. Det kan også godt være, at du tror, science fiction altid handler om rumvæsner og aliens.
Sådan behøver science fiktion slet ikke at være!
Jeg har samlet tre science fiction-bøger som du skal læse, også hvis du ikke plejer at læse genren. To af dem er nye (og faktisk ungdomslitteratur - men voksne kan sagtens læse med) og den sidste er en lidt ældre sag, der blev genudgivet og filmatiseret i 2003.

1. Uglies af Scott Westerfeld
Det eneste 15årige Tally venter på er at fylde 16 og blive gjort Smuk og flytte til New Pretty Town. Men så bliver hun venner med Shay, der ikke vil være Smuk, og alting tager en voldsom drejning, da Shay stikker af og Tallys verdensbillede begynder at gå i opløsning. For hvad sker der egentlig, når man bliver Smuk?
Bogen er første bind i en serie.

2. Dødsspillet af Suzanne Collins
Hvert år udvælges en dreng og en pige mellem 11 og 16 år til realityshowet Dødsspillet, hvor 24 børn og unge kæmper mod hinanden på liv og død. Kun en kan overleve. Da 16årige Katnis' lillesøster bliver udtrukket, tager hun sin søsters plads i spillet. Bogen er første hæsblæsende bind af tre.

3. Se dagens lys af Svend Åge Madsen
I dette fremtidssamfund er gentagelse tabu. Hver nat transporteres alle mennesker til et nyt hjem, en ny kone og et nyt arbejde. Det går dog galt, da hovedpersonen ved en fejl kommer til at være sammen med den samme kvinde to dage - og de forelsker sig.

Disse tre science fiction-bøger er helt klart mine favoritter i genren. Jeg er lige nu i gang med Uglies-serien (har læst bind 1 og 2) og er meget fascineret af universet.
Jeg har selv skrevet en række science fiktion-noveller, der blandt andet er trykt i Science Fiction Cirklens antologiserie Lige under overfladen bind 1-4.

lørdag den 12. februar 2011

Jeg fortæller om Veninder for altid ...

Vil du gerne høre mere om Veninder for altid? Hvordan jeg fandt på serien? Hvad den handler om?

I anledning af at Tammy - 4. bog i serien - udkom i går, har forlavet lavet en rigtig flot lille film om bøgerne.

Så lyt med i mit lille tvspot, hvor jeg fortæller lidt af hvert om serien!

Klik direkte videre til filmen her.

fredag den 11. februar 2011

I dag udkommer Tammy!


I dag udkommer Tammy!

I Tammy er veninderne taget på sommerferie. Tammy bliver venner med Jesper, og sammen kommer de til at såre en ræv i skoven. De gør alt, hvad de kan for at redde den!
Bogen handler selvfølgelig også om, hvordan det går veninderne med sang og kærlighed og så får Tammys storebror en kæreste!

Tammy er så glad og sjov, at det har været en fornøjelse at skrive bogen om hende. Hun bliver ven med Jesper, og sammen skal de redde en ræv i skoven. En rigtig forårsbog med en flot, lysegrøn farve.
Det er Tove Krebs Lange, der har tegnet Tammy og Sara Mille Jessen, der har lavet layoutet på forsiden og bagsiden.

Bogen kan købes på Saxo og i boghandlerne. Den kommer nok også på dit bibliotek om et par måneder.
En rigtig god bog at tage med på vinterferie:-)

torsdag den 10. februar 2011

BOGTIP Blodtåge af Nicole Rødtnes udkommer i dag


Nicole Boyle Rødtnes debuterede sidste år med fantasyromanen Dødsbørn. I dag udkommer fortsættelsen: Blodtåge.

Fra bogen:
En blodtåge opstår, når nogen har gjort noget så utilgiveligt, at hele byen er i fare. Af skam brækker slægtsskelettet sine knogler i stykker og lader sit rituelle blod lægge sig omkring byen. Blodtågen er en advarsel til alle om, at noget ondt er på spil.

Du kan læse meget mere om bogen - blandt andet de tre første kapitler - på forlagets hjemmeside.

Nicole Rødtnes er grundlægger af Håbefulde Unge Forfattere, og det er her i gennem jeg mødte hende, da vi kom i den samme skrivegruppe som 17årige. Hun blogger også her.

Se trailer til bogen (lavet af Søren Klok)her.
Omslag: Rasmus Jensen

torsdag den 3. februar 2011

Skriveværksted for 7.-8. klasse

Tirsdag og onsdag i denne uge holdt Dysegårdskolen og Dyssegård Kombibliotek to bogdage, hvor eleverne mødte forfattere, forlæggere, boghandlere og illustratorer. Aktiviteterne indebar alt fra at bygge en bogreol af bøger til selv at prøve kræfter med en tekst og at besøge en boghandel. Og så altså et skriveværksted, som jeg stod for!

Skriveværkstedets rammer
Skriveværkstedet blev holdt tre gange i løbet af de to dage og hver gang var der ca. 20 elever på holdet. Eleverne var blandet fra skolens 7. og 8. klasser. Hvert værksted varede tre lektioner - en rigtig god længde for et skriveværksted i folkeskolen, hvor eleverne på den ene side kan nå at få oplevelsen af, at de producerer en masse tekst og på den anden side bevare overblikket over værkstedets mål og indhold uden at blive trætte.

Skriveværkstedets mål:
- at eleverne oplever, at det er sjovt at skrive noveller
- at eleverne finder på skelettet til en novelle, som de kan gå hjem og skrive færdig, hvis de har lyst
- at eleverne erfarer at hurtigskrivning kan være et værktøj til at komem i gang med at skrive noveller
- at eleverne får oplevelsen af at have skrevet meget på kort tid
- at eleverne møder en ung forfatter
- at elevenre opnår en begyndende forståelse af betydningen af, at en novelle har en begyndelse, midte og slutning.

Skriveværkstedets indhold
I løbet af de tre lektioner fik eleverne sat ord på, hvad en novelle var, fandt deres hovedperson og konflikt og skrev begyndelsen, midten og slutningen af en novelle. Desuden blev de sidste ti minutter af hvert skriveværksted brugt til spørgsmål til forfatteren om bøger og skrivning generelt.

Jeg var meget glad for at besøge Dyssegårdskolen og synes, at det er enormt positivt, at de har valgt at lave to bogdage, hvor eleverne fik mulighed for at møde hele bogbranchen.
I forrige uge, da jeg besøgte Hyldagerskolen i Albertslund, var det faktisk også fordi de havde en boguge. Så man kan da sige, at skolerne gør noget for, at eleverne skal læse bøger!

Skal dine elever også opleve glæden ved at skrive? Læs mere om mine skriveværksteder på min hjemmeside.

Indlægget er også bragt på min blog om Fiktionsskrivning i folkeskolen.