fredag den 30. maj 2014

Testlæsere søges til ungdomsroman

Uddrag fra romanen Mørketid af Wandahl
Jeg søger et par testlæsere over 14 år til min nye realistiske ungdomsroman Mørketid (arbejdstitel). 

Romanen handler om en 19årig pige, Vår, der i tilbageblik fortæller om sin barndom og ungdom, især om forholdet til sin søster. Det er en psykologisk roman om angst, kærlighed og kontrol skrevet i et legende, poetisk og metaforfyldt sprog.

I uddraget kan du se et eksempel på et af de mere poetiske afsnit. Romanen har også almindelig handling med ungdomsliv og dialog.

Det er en ungdomsroman for de ældste unge og voksne - også egnet til fælleslæsning i folkeskoler og gymnasier. Hvis du kunne lide Hjerte i vente og Ask Konge Taber, vil du nok også kunne lide Mørketid, men denne roman har en ældre fortæller og et "sværere" tilgængeligt sprog og indhold, så den henvender sig til en lidt ældre målgruppe end Hjerte i vente og Ask Konge Taber. Romanen er ca. samme længde som Hjerte i vente.

Romanens foreløbige bagsidetekst: 

MØRKETID beskriver en 19årig piges desperate forsøg på at genvinde kontrollen over sit liv i en fatal dans med døden. Det er en historie om angst og kontroltab. Om fortrængt kærlighed og søsterskab. Fortalt af en pige, der langsomt er ved at gå i opløsning.

Hvad skal du gøre som testlæser?
Du får romanen vedhæftet på mail 6. juni 2014 sammen med et spørgeskema. Herefter har du to uger til at læse romanen og besvare spørgeskemaet. Du skal ikke rette fejl eller kommentere direkte i bogen. Senest d. 20. juni skal jeg have spørgeskemaet retur fra dig, så jeg kan nå at rette bogen i gennem inden den skal ind til forlaget igen.

Som tak for hjælpen får du bogen med posten, når den udkommer. Hvis bogen mod forventning ikke bliver udgivet, får du en anden bog, som jeg har udgivet.

Det er vigtigt, at du har tid til at læse bogen og besvare spørgeskemaet i den pågældende periode. Så tjek lige at du ikke skal på ferie uden internet fx.

Sådan bliver du testlæser
Send en mail til Nanna@rosinante-co.dk senest 4. juni 2014 hvor du skriver dit navn, din mailadresse, din alder, om du plejer at læse ungdomsromaner og om du har læst andre af mine bøger.
Det er mit forlag, der står for udvælgelsen af testlæserne.

Hvis du allerede har sendt en ansøgning til min mailadresse (som var den, der var anført de første dage) behøver du ikke sende endnu en ansøgning til Nanna, for jeg har sendt alle ansøgninger videre til hende.

Jeg søger både unge (over 14 år) og voksne testlæsere. Også gerne lærere eller bibliotekarer.

Hvis du ikke har fået en mail senest d. 6. juni 2014, er du desværre ikke blevet testlæser i denne omgang. I så fald skal du have tusind tak for din interesse.

Romanen er blevet antaget på forlaget Høst & Søn og forventes udgivet oktober 2014 under titlen "Som en tikken under huden". Tak til alle testlæserne, der vil modtage en bog med posten som tak.
Ill: Simon Væth, Omslag: Alette Bertelsen

HURRA!! I dag udkommer Havets Tåre 2

Omslag: Brethdesign og Alette Bertelsen
I dag udkommer Hjertets Kald, som er anden bog i serien om Lejla og Seth! Jubii!!!

Jeg håber, at I vil synes bogen er lige så romantisk og spændende som første bog var. Jeg er i gang med at skrive tredje bog (Sjælens Bånd), som efter planen udkommer i første halvdel af 2015.

Bøgerne på billedet er blevet sendt til testlæserne. Så hvis du var testlæser, kan du godt glæde dig.




Ellers kan bogen bestilles på Saxo her. Hvis du ikke kan vente til efter Kristi Himmelfarts-ferien med at få den leveret, kan du købe den som e-bog:)

onsdag den 28. maj 2014

Hvad handler Den Iskolde Heks om?

Så har Nanna Nøhr fra mit forlag lavet bagsidetekst til Søstre på De Syv Have 6. Bogen udkommer efter sommerferien.

Omslag: Ejsing/Milton/Bertelsen

Har du læst nogle af de andre bøger i serien, og hvad synes du om dem? 

søndag den 25. maj 2014

@camillawandahl - følg mig på Instagram

Hvis du har lyst, kan du følge mig på Instagram via @camillawandahl

Her lægger jeg billeder fra forfatterlivet op. Det er fx plotmodeller fra mine bogprojekter, små smagsprøver på de bøger, jeg arbejder på, min frokost (altid lchf) og hvad jeg ellers finder sjovt. Kort og godt et indblik i forfatterlivet.

torsdag den 15. maj 2014

Ny novelle om Sam og Makis eventyr

Jeg har skrevet en novelle til d'dansk for 3. klasse om Sam og Makis eventyr. Sam og Maki er jo med i Søstre på De Syv Have. Men denne her historie foregår før de møder Sams tvillingesøster, Vana. De er 14 år og sejler alene til en klippeø for at hente Dragens Skat. Men det er ret farligt at forsøge at stjæle en skat fra en drage. Især når dragen elsker sin skat meget højt ...

Novellen er en del af undervisningsmaterialet d'dansk, som jeg tidligere har leveret et skrivekursus og en artikel om at bruge blogs i undervisningen til (til 6. klasse). I forbindelse med eventyret om Sam og Maki har jeg også lavet et skrivekursus til 3. klasse, hvor eleverne bliver guidet i gennem at skrive et fantasy-action-eventyr.

Det er Alinea, der udgiver d'dansk. Bøgerne er udarbejdet af Lena Bülow-Olsen, Susanne Kjær Harms og Vibeke Skaarup. Illustrationerne er super flotte og tegnet af Rebecca Sørensen. Billedet her i indlægget er fra midt i novellen.
Du kan se bogen her. Den udkommer 25. juni 2014.

Sjette og foreløbigt sidste bog om Vana og Sam (Den Iskolde Heks) udkommer til efteråret 2014.

torsdag den 8. maj 2014

Undervisningsmateriale til Ask Konge Taber

Pædagogisk konsulent Hanne Schriver fra CFU har udarbejdet en pædagogisk vejledning til arbejdet med Ask Konge Taber. Hun anbefaler romanen til fælles læsning i 7.-8. klasse i folkeskolen. 

Ask Konge Taber. Omslag: Stoltze
Materialet indeholder en grundig gennemgang og analyse af romanen samt opgaver til før-, under- og efter-læsningen. Der er forskellige opgaver, som eleverne kan vælge i mellem. Fx kan de flere steder vælge at karakterisere Ask eller Liv. 
Der er desuden en fuldstændig kapiteloversigt. Det er totalt tjekket - sådan én lavede jeg ikke engang, da jeg skrev bogen:)

Hanne Schriver skriver blandt andet i sin analyse:


For både Ask og Liv er der sket en personlig udvikling og en afklaring i forhold til det, de er ’flygtet fra’ og i forhold til dem selv. Med sine 2 synsvinkelbæreres tunge proble- mer sætter romanen efterskolelivet som et år med personlig udvikling på spidsen.
Romanen tager fat i limboet mellem barn- og voksenlivet - med efterskolemiljøet som baggrundstæppe.

Jeg blev meget glad for at se et så gennemarbejdet undervisningsmateriale til min roman. Jeg håber, at det kan få flere lærere til at bruge den i skolerne. Og flere elever til at læse den. Hvis I er i gang med at læse romanen i din klasse, må du gerne skrive en kommentar herunder om, hvad du synes om den. 

Her er link til undervisningsmaterialet til Ask Konge Taber. 

onsdag den 7. maj 2014

Ask Konge Taber brugt i FSA-prøven

FSA 2014 skriftlig dansk
Jeg opdagede ved et tilfælde at min ungdomsroman Ask Konge Taber er blevet brugt i folkeskolens afgangsprøve her i 2014. Det er så sjovt!
Jeg ELSKEDE de der opgaver, hvor man kunne skrive en novelle ud fra en tekstbid eller et billede, da jeg gik i 8.-10. klasse. Jeg fik faktisk også 13 både i 9. og 10. klasse :) Hvis jeg kan finde novellerne, kan det være, jeg kan lægge dem op på min blog en dag. Men jeg ved ikke helt, hvor de er.

Men fordi jeg selv elskede den slags opgaver, er det nærmest en ære at eleverne i år har kunnet skrive ud fra et uddrag af Ask Konge Taber. Så fedt!

Omslag: Stoltzedesign
Overskriften er "Skal jeg gå med ind?" (opgave 5) og uddraget er fra bogens begyndelse. Eleverne skal skrive en novelle om, hvad der er gået forud for handlingen. Jeg fik faktisk helt lyst til selv at løse opgaven. For hvis jeg skal være helt ærlig, har jeg faktisk aldrig tænkt over, hvad der er gået forud? Altså Ask har lavet noget ballade og er en værre rod. Men hvilket ballade? Dét er der måske også en lille historie i ... men den får alle skoleleverne så lov at skrive.





Anmeldelser af Søstre på De Syv Have

Omslag: EJsing, Milton, Bertelsen
Mit forlag har samlet nogle af de skønne anmeldelser som Søstre på De Syv Have har fået på deres hjemmeside. Men jeg vil da også lige dele dem med jer.

»God pigeaction … Det er piger med ben i næsen på eventyr i en farlig verden.«
- Jan Vandall, Bogvægten

»En serie, der tegner lovende, fyldt med mystik, kærlighed og spænding … Et kæmpe plus i serien er den fantastiske tegner Jesper Ejsing.«
- Emil og Helena Blichfeldt 10 år, Weekendavisen 
»Bøgernes fantastisk smukke og actionfyldte illustrationer støtter og udvider læsningen … Starten på en vaskeægte sørøverfortælling, som med fuld fart på handlingen fra første til sidste side appellerer til både piger og drenge.«
- Kirsten Thorning Thagaard, Lektør

»Det vigtigste i en børnebog er at den er spændende og sjov at læse, og det opfylder denne bog fuldt ud. Så meget endda at jeg, selvom jeg ikke har børn, bliver nødt til at læse resten og finde ud af hvad der videre sker for Sam og Vana. Skøn børnebog, simpelthen.«
- Karin Hald, Skrivepulten (blog)

»Den Sorte Vinge er utrolig nem at læse, men det gør den ikke dårlig … Bogen er også udstyret med mange illustrationer, hvilket jeg faktisk godt kan lide. Det er nogle flotte tegninger, der også passer meget godt med de billeder jeg fik, da jeg læste historien.«
**** - Sabrinas blog
»Det var en god historie, der flød meget hurtigt, men samtidig så manglede jeg da ikke spænding … Jeg ser frem til at lære dem [karaktererne] bedre at kende i de næste fem bøger.«
**** - bookahholic.dk


»Det glæder mig at jeg nu kan stikke dem [de unge læsere] en bog af Camilla Wandahl, som behandler nogle af de samme tematikker som 'Veninder for altid - bøgerne', men på en måde der egner sig bedre til det yngre publikum.«
***** - Hilligsø, Bogrummet.dk 
»Camilla Wandahls letlæste serie Søstre på de syv have kommer rigtig godt fra start og Jesper Ejsings farveillustrationer er flotte og stemningsfulde. Sam og Vana er seje at følge og når handlingen foregår på havet med pirater og magiske storme kan det næsten ikke gå galt.«
- Troldspejlet 

»Bogen er fyldt med action og den er virkelig velskrevet, så snart man har vænnet sig til den lidt mere simple skrivestil. Jeg er sikker på, at den ville være fantastisk til højtlæsning. Det er generelt en rigtig god begyndelse på serien om søstrene.«
**** - Frk. Hyms, blogger 

mandag den 5. maj 2014

Anmeldelser af Havets Tåre

Omslag: Brethdesign/Bertelsen
Jeg har samlet et par anmeldercitater fra anmeldelserne på Havets Tåre til de nysgerrige.

***** “Havets tåre er en vidunderlig fantasifuld historie.” (Karin Hald, Skrivepulten)

“Bogen er velskrevet, og plottet er originalt og interessant (…)” (Lektør Kirsten Thorning Thagaard)

***** “Letlæst kærlighedshistorie fyldt med magi. Er du vild med paranormal romance vil du også elske denne bog.” (Palles Gavebod)


“Alt i alt er der tale om en sød lille (indtil videre enkeltstående) historie, som ikke omhandler de sædvanlige overnaturlige karakterer som vampyrer eller varulve, men i stedet tager udgangspunkt i havfruer og havfolk.” (Bogbotten)

lørdag den 3. maj 2014

Fra forfatterens gemmer

Jeg kiggede min mail i gennem i dag og fandt nogle fotos fra 2010, som jeg i sin tid fik lov at bruge på min blog og hjemmeside. Men jeg tror faktisk aldrig jeg fik vist dem frem.

De er fra en artikel i Vestegnen, som blev trykt da Et blodigt spil udkom. Hele artiklen (og et par billeder mere) kan ses her.
Bemærk at billederne ikke må kopieres/benyttes uden fotografens tilladelse. Fotografen er Kenn Thomsen.

Så her kommer et par gamle forfatter-fotos til de nysgerrige. Husk at de er fra 2010, altså da jeg var 23 år. Nu er jeg 27 ...

Fotograf: Kenn Thomsen, Vestegnen/2010

Fotograf: Kenn Thomsen, Vestegnen/2010